Editia speciala Activ si Eficient in Mediere

In 22 aprilie 2015, la editia speciala a evenimentelor din cadrul proiectului Activ si Eficient in Mediere, am avut-o invitata pe Lucija Vejmelka, mediator si cadru didactic la Universitatea  din Zagreb, specializata in Family mediation. Intr-o atmosfera foarte placuta si relaxata, pentru care le multumim colegilor nostri mediatori participanti la intalnire, am discutat despre modul in care medierea este implementata in Croatia, in special in cazurile ce privesc conflictele de familie. Mediatorii specializati in acest domeniu au o pregatire aparte fata de ceilalti mediatori, fiind absolventi ai unui program postuniversitar de 2 ani in domeniul family mediation. Medierea cazurilor de familie este la inceput de drum in Croatia, dar se bucura de sustinere din partea institutiilor statului, fiind un serviciu oferit de centrele de asistenta sociala. Desi avem modele diferite de implementare a medierii, organizare si exercitare a profesiei de mediator, intalnirea a fost un real schimb de experienta in ceea ce priveste viziunea privind medierea si aplicarea procedurii in cazurile de familie.

Vizita Lucijei a fost un bun prilej de initia discutiile unui parteneriat privind  colaborarea si dezvoltarea de proiecte comune intre mediatorii din Croatia si din Romania.

Multumim colegilor prezenti la acesta editie speciala si va asteptam alaturi de noi la urmatoarele evenimente Activ si Eficient in Mediere!

Conceptul si evenimente Activ si Eficient in Mediere sunt dezvoltate si organizate de Pro Training Mediation Intense in colaborare cu Clubmediatori.ro.

Galerie foto

septembrie 24, 2018