Statutul profesiei de mediator – dezbatere Activ si Eficient in Mediere

Vineri, 10 iulie 2015 a avut loc cea de-a unsprezecea intalnire din cadrul proiectului Activ si Eficient in Mediere, avand ca tema Statutul profesiei de mediator. Profesia de mediator trece printr-o perioada foarte dinamica din punct de vedere al organizarii si reglementarii, iar adoptarea Statutului va fi un moment important pentru pozitionarea profesiei alaturi de alte profesii liberale, dar si pentru consolidarea corpului profesional  al mediatorilor. Este un document de care profesia are nevoie, asteptat de mediatori, care trebuie sa defineasca si sa clarifice aspectele ce tin de profesionistii medierii, exercitarea si organizarea profesiei.

Ca si in cazul altor initiative, mediatorii activi, care se implica in dezvoltarea si in bunul mers al profesiei, au venit cu propuneri in aceasta perioada in care proiectul propus de Consiliul de Mediere se afla in dezbatere publica.  Proiectul propus de Consiliul de Mediere vine cu noutati privind exercitarea si organizarea profesiei de mediator, care vor avea impact pentru toti mediatorii, de aceea dezbaterile ce genereaza  propuneri de imbunatatire, modificare sau eliminare a unor prevederi prin contributia mediatorilor sunt esentiale pentru un rezultat pe care ni-l dorim cu totii.

Proiectul Activ si Eficient in Mediere si-a stabilit ca obiectiv organizarea unor intalniri de tip forum, in care mediatorii sa se implice in subiectele de actualitate si de interes din cadrul profesiei, astfel ca dezbaterea privind proiectul de Statut a fost de interes si discutiile de vineri au aratat ca exista opinii si viziuni diferite, dar care pot fi armonizate prin comunicare. Ion Dedu, membru in Consiliul de Mediere, si-a asumat transmiterea si sutinerea propunerilor mediatorilor de la aceasta intalnire, alaturi de cele primite pe e-mail de la colegii din tara in sedintele de lucru ale Consiliului de Mediere din aceasta luna.

Multumim participantilor la cea de-a unsprezecea intalnire si tuturor celor care au fost alaturi de noi de la initierea acestui proiect! Activ si Eficient in Mediere va lua vacanta pana in luna septembrie, cand va invitam la noi dezbateri pe teme de interes.

In perioada vacantei ne puteti trimite propuneri de subiecte pentru dezbaterile in cadrul intalnirilor viitoare, pe adresa de e-mail andreea.radut@trainingpro.ro.

Conceptul si evenimentele Activ si Eficient in Mediere sunt dezvoltate si organizate de Pro Training Mediation Intense in colaborare cu Clubmediatori.ro.

septembrie 24, 2018